Skoleslutt og sommer

Fredag før helga, stengte skolene døra for sommeren. Glade barn og ungdommer har gått inn i en velfortjent og lang sommerferie. Noen har kanskje vært så heldige å få seg en sommerjobb, og vil både tjene gode penger og få en viktig jobberfaring.

I NHO sin siste medlemsundersøkelse, melder bedriftene at det blir stadig mer krevende å få tak i kvalifisert arbeidskraft, og at dette begrenser utviklingsmulighetene for bedriftene. Samtidig representerer dette en mulighet for de som står uten jobb dersom de kan skaffe seg relevant kompetanse, sier sjeføkonom Øystein Dørum i NHO. Dette bildet speiler også situasjonen i Stjørdal og hele Værnesregionen.

Når skoleåret igjen starter til høsten, fortsetter ungdommene sin utdanning mot et fremtidig yrke. Bedriftene må kjenne sin besøkelsestid og vise frem de spennende karrieremuligheter de representerer.

Den 18. september arrangerer SNF og Ole Vig Videregående skole en «Karrieredag». Da oppfordres lokale bedrifter til å møte opp og vise seg frem for elever som har valgt en yrkesfaglig studieretning: En langsiktig investering som skal betale seg med økt tilgang på kompetent arbeidskraft.

Skoleavslutning og sommerferie gir et lite avbrekk for de unge, på vei inn i et spennende arbeidsmarked.

God sommer!