Meråker videregående skole går inn som medlem i Næringsforeningen i Værnesregionen

Meråker videregående skole arbeider aktivt innenfor tre kjerneområder. Disse er videregående utdanning, samfunnsutvikling gjennom Arena Meråker og vårt nære samarbeid med Nord universitet, avd. Levanger innen idrettsfaglig utdanning i kombinasjon med toppidrett.

Skolen har 176 elever fordelt på idrettsfag (fotball, friluftsliv, skyting, skiskyting, langrenn og bredde) og studiespesialisering, mens Nord universitet har i overkant av 50 studenter for kommende studieår. Skolen ble startet opp i 1981. Vi har i dag landslinjer innen ski og skiskyting med 90 plasser og vi har landsdekkende tilbud i skyting. Vår styrke ligger i at elevene kan kombinere utdanning med idrett. Dette gjør at vi har motiverte elever og er en skole med lavt frafall og god gjennomføring. Vi er blant de beste i Trøndelag fylkeskommune på dette området. Noe som er et paradoks med tanke på at ca. 80 prosent av våre elever er hybelboere. Skolen har elever fra hele landet.

www.meraker.vgs.no

Arena Meråker har som visjon å være det naturlige førstevalg som samlingssted for idrettene håndball og fotball regionalt og idrettene ski, skiskyting og skyting nasjonalt. Vi har strukket denne litt lengre å er nå det foretrukne samlingstedet for Team China! I disse dager inngår skolen en ny avtale som strekker seg frem til mai 2020. Vi har en intensjonsavtale som sier at vi skal ha et samarbeid frem mot OL2022.

www.arenameraker.no

Nord universitet har vært tilstede i Meråker siden 1994. Dette tilbudet har gjort at Meråker er blitt skibygda. Gjennom dette tilbudet har unge ski- og skiskyttere kombinert satsing med utdanning. Noe som har ført til mange gode minner og resultater, samt gitt oss gode ressurspersoner i idretten. I år har skolen fått vår første offentlige Ph.D i samarbeid med Nord universitet. Frem mot OL2022 skal Rune Talsnes forske på Team Chinas utvikling. Den offentlige Ph.d har tittelen “Preparing for the Beijing 2022 Winter Olympics: Knowledge translation from Norwegian XC-skiing”

https://www.nord.no/no/Student/studieplaner/20idr

Skolen anbefaler også å ta en titt på løpsdatabasen som er utarbeidet av Jon Martin Aasan. Den gir et godt innblikk i skolens faste testløp og medaljestatistikk til tidligere elever.

https://tigerbridge.org/diltrim/index.php