Malvik selskap har levert solcelleanlegget til Norges første plusshus skole

Både vegger og tak måtte kles med solceller for å tilfredsstille kravet til årsproduksjon fra anlegget, kilde GETEK.

Mandag denne uken åpnet Nye Horten videregående skole sine dører for over 1000 spente elever.  Skolen har vært under bygging de to siste årene, og har blitt en prakt skole i bærekraft, materialbruk og energiforsyning. 

 Illustrasjon av hovedgata i skolen, kilde Vestfold Fylkeskommune.

Bygget er klassifisert som Breeam-NOR outstanding, og gikk helt til topps og vant Den internasjonale Breeam awards prisen for 2019.  Dette er Norges første plusshus skole.

Malvik selskapet GETEK har prosjektert og levert solcelleanlegget til skolen, dette er det største og mest avanserte solcelleanlegg på en VGS i Norge.  Nær 2000 høyeffektive solcellemoduler med en samlet installert effekt på nær 700 kW er installert på nær sagt alle tilgjengelige takflater og vegger på takplanet, dette gjør at skolen produserer mer strøm enn sitt eget forbruk.

Deler av det 3500m² store solcelleanlegget på Horten VGS, kilde GETEK

Hele solcelleanlegget er utstyrt med optimaliseringsutstyr, som gjør det mindre utsatt for tap fra skygger og snø, samtidig som det ved en eventuell brann kan skru av strømmen til hver enkelt solcellemodul, noe som vil gjøre det helt trygt for brannpersonell å jobbe på taket.  Dette er nyeste teknologi sier Morten Gaustad, daglig leder i Solenergiselskapet GETEK AS.

For å kunne utnytte solenergien optimalt er det installert en stor batteribank i bygget, denne ligger helt synkront med strømnettet og kan mellomlagre overskudd fra solcelleanlegget til kveldstid, samtidig som den kan bidra ved effekt topper.

Malvikselskapet har over 35 års erfaring med solceller, de har bl.a. levert solcelleanlegg til den Norske forskningsstasjonen TROLL, på Dronning Mauds Land i Antarktis, flere prosjekter i Afrika og Midtøsten i tillegg til mange installasjoner i Norge.  Morten Gaustad installerte også det første nettilknyttede solcelleanlegget i Norge, som ble levert i forbindelse med Ol landsbyen på Hamar i 1993.

Solcelleanlegg på forskningsstasjonen TROLL i Antarktis, kilde Polarinstituttet.

Selskapet har spesialisert seg på å levere strømforsyning til krevende steder, slik som på Fjellet Mannen i Romsdalen, i Arktiske strøk, turisthytter og større kompliserte solcelleinstallasjoner.  En slik spredning på tilbudet vårt er kun mulig takket være selskapets 10 ansatte, en flott gjeng med masse erfaring, som elsker det de jobber med og stiller opp og fikser det meste sier Gaustad.

Her installeres høyeffekt solcellemoduler på taket av Ranheimsvegen 9 i Trondheim, kilde GETEK

På sitt hovedkvarter på Sveberg har selskapet bygget opp et eget kurssenter, for å kunne lære kunder og interesserte om miljøvennlig energi, her overvåker vi også kundenes solcelleanlegg så vi er sikre på at de ikke går glipp av noe strømproduksjon.

Solcelleanlegget på Ranheimsvegen 9, kilde GETEK

Nå er store solcelleanlegg på næringsbygg blitt god økonomi for kunden, GETEK er derfor full gang med å installere solcelleanlegg på andre bygg rundt omkring.

 

Ønsker du ytterligere informasjon, ta kontakt med undertegnende:

Kontakter: 

GETEK AS, Morten Gaustad, 452 55 100, morten@getek.no  www.getek.no

VESTFOLD Fylkeskommune: Charlotte Neskvern Erikstad, kst. kommunikasjonssjef , Tlf. 928 23 368 charlottene@vfk.no

Video fra skolen:

https://youtu.be/AJfD3TwDxok