Travel tid for Langøra Kaffebrenneri

Den mest travle tiden på året står for tur, selv om hele året er travelt for Langøra Kaffebrenneri, så er jula definitivt travlest. 

Julekaffen brennes. I år har de 3 forskjellige sorter julekaffe. En fra Etiopia, en fra Guatemala og en eksklusiv kaffe fra Panama. Den eksklusive kaffen har de kun 300 bokser av. Så her gjelder det å være rask hvis du vil sikre deg en boks. 

I år og to år framover blir vi å finne Langøra Kaffebrenneri inne på kafélavvoen på Trondheim Julemarked. De har blitt kaffeleverandører til kafélavvoen som har ca 400 sitteplasser. «Og det er jo veldig bra for oss og vi har til og med laget egne take-away pappkopper for mer synlighet og markedsføring», sier Kristian Helgelsen. 
De har til og med leid inn folk til å stå på julemarkedet, slik at de fortsette med kaffeproduksjon. 

Det er ikke bare jula er travel. Før sommeren laget de egen kaffeserie for dagligvarebutikker. «Det var hull i markedet mellom dyreste dagligvare kaffen og den eksklusive som man får kjøpt på forskjellige kaféer. Vi laget denne serien for å dekke behovet» forteller Kristian. Denne kaffeserien finnes i nesten 20 Coop og Meny butikker  fra Steinkjer til Oppdal.

 

På nettbutikken har Langøra Kaffebrenneri noe for enhver smak, noe kunder fra hele verden setter pris på, ikke bare Norge. Det bestilles en del kaffe fra utlandet.

Ellers produserer det ca 15 tonn kaffe i året på Langøra Kaffebrenneri. 

Det tynne kaffeskallet (Shaff) løsner fra bønnene under brenning, kan brukes som gjødsel i jorda. Dette gjør Maria Mørseth ved Lunsjkollektivet.