Karrieredag 2019

26 bedrifter/representanter fra næringslivet i Værnesregionen fordelt på forskjellige bransjer for yrkesfag, 3 bedrifter fra 2. året yrkesfag og hundrevis av elever fra vg1 yrkesfag var på Karrieredagen 2019. Det er 2. gangen Næringsforningen i Værnesnesregionen i samarbeid med Ole Vig vgs. arrangerer karrieredag for elevene. «Det er viktig for oss å vise ungdommen at vi har jobber til de her i regionen, slik at de som ikke ønsker å flytte ser mulighetene som er her» forteller Jon uthus.

 

 

«Unge-voksne»

Det var 4 unge-voksne som stilte til intervju. Alle var elever ved Ole Vig vgs. Nå er de ute i jobb, hos forskjellige bedrifter. «Det som er viktig når du er lærling, er at du stiller spørsmål og viser initiativ. Det er flere som har jobbet i flere år i den bedriften som skal lære opp, og det er viktig at lærlinger kommer med nye synspunkter og tilnærminger på det som skal gjøres. Man trenger ikke å være redd for å spørre eller vise at man kanskje et litt usikker på enkelte ting, for det er slik man lærer.»

Alle elever har vært på samme plass i livet. Enkelte er usikker på yrkesvalget de har tatt, og enkelte kunne ikke vært mer sikker. Det er derfor viktig å tenke at hvis man ikke trives så finnes det alltids en mulighet for å starte på nytt.

I år så har det blitt arrangert speed-dating mellom elever og bedriftene. Disse ble svært godt tatt imot av elevene, for da får de «alene-tid» med bedriftene og kan stille de spørsmålene de lurer på. For å gjøre dette mer effektivt er har det blitt satt sammen grupper på 4-6 elever som får speed-date med bedriften. Slik viser elevene mer interesse for yrkesvalget, og får, ikke minst, svar hos tidligere lærlinger og kanskje fremtidige kolleger.

Vi gleder oss til neste år!