TRÅKKER TIL I MEDVIND

Moksnes sport klemte inn bremsene og bråstoppet permitteringene. Nå går det så det suser for sykkelbutikken.

Moksnes Sport opplever oppsving i markedet. Permitteringene ble trukket tilbake og nå håper nisjebutikken at den lokale handlen fortsetter.

Koronakrisen har skapt spenning i markedet og mange strever i motvind. Likevel er det flere lyspunkter med bedrifter som klarer å holde hjulene rullende. Moksnes Sport tok høyde for bråstopp og varslet permitteringer da myndighetene lanserte krisepakker for hardt rammede bedrifter. Nå har vinden snudd, og salget suser av gårde for den lokale nisjebutikken i Stjørdal sentrum.

-Vi hadde permittert de ansatte 50 %, men har nå trukket tilbake permitteringene. I dag jobber alle for fullt. Våren kom tidlig, og vi har solgt for mer i mars i år enn samme måned i fjor, sier daglig leder Morten Moksnes.

DET ER NÅ VI SKAL OMSETTE

Teamet på Moksnes Sport har iverksatt «koronatiltak» slik at handelen kan fore går trygt for kunder og ansatte. Hjemlevering er ett av tiltakene.

Moksnes er klar på viktigheten av å følge de nasjonale retningslinjene. Det er mulig å handle lokalt og det er trygt å komme innom butikken når alle forholdregler blir tatt.

-Vi merker større pågang på nettet, og flere bestemmer hva de skal ha før de kommer innom oss i butikken. Vi har startet med hjemleveringer, forteller han.

Moksnes har god kontakt med andre i bransjen, og de følger situasjonen nøye. Det er stille i gatene på Stjørdal for tiden. Når Morten går på jobb er det som om det er lørdag morgen hver eneste dag.

-Det er veldig stille i gatene, og det er litt trist. Samtidig er det fint å se at folk tar dette på alvor. Våre kunder er bevisste med å holde avstand når de kommer inn i butikken vår. De tre kommende månedene er vanligvis halvparten av den årlige omsetningen vår, så det er klart vi er spent på hvordan dette skal gå. Vi må bare forsøke å stå på med et smil, sier Morten Moksnes.

ÅPEN BUTIKK PÅSKEAFTEN

Håper hjulene fortsetter å rulle for alle lokale butikker i området.

Moksnes Sport sier de er heldige som eier lokalene de driver i. De slipper å tenke på leieutgifter i en krevende tid. Sportsbutikken håper hjulene fortsetter å rulle i deres retning slik at oppsvingen fortsetter.

-Vi var klare for sesong før koronakrisen slo ut, og har varene på lager. Folk trenger å komme seg litt ut i frisk luft. Det å sykle kan være en aktivitet som er enkel å gjøre alene uten at du er tett på andre. Vi har hatt en el-sykkelbølge, og jeg er spent på hvordan den utvikler seg. En el-sykkel er en stor investering, sier han.

Morten frykter at folk utsetter investeringer på grunn av den usikre situasjonen. Hjemmeferie kan likevel slå positivt ut for butikken.

-Vanligvis pleier vi å være på hytta hver påske. I år blir det første gang på mange år at vi velger å ha åpen sykkelbutikk på påskeaften, sier han.

Morten har registrert en voldsom økning i netthandelen, og han er redd for hvilke konsekvenser dette får for lokale butikker.

Folk virker å være bevisst lokal handel, men situasjonen nå har gitt netthandelen en oppblomstring.

-Vi så i fjor at det var en trend å handle lokalt, og jeg håper at folk tenker slik når dette er over også. Jeg er redd for at butikknæringen dør ut dersom folk slutter å handle lokalt, sier han.

Han roser NiV for å gå ut i media og oppfordre til lokal handel.

-Dette er viktigere enn noen gang. Vi gjør tiltak for å følge råd og retningslinjer. Vi har iverksatt hjemlevering, men det skal også være mulig å komme innom oss og handle trygt. Etter påske starter høysesongen vår, og vei er veldig spente på hvordan dette utvikler seg, sier Moksnes.

Les om muligheten til å søke midler til utviklingsprosjekter

Tiltak for småbedrifter

Her finner du nyttige lenker

KONTAKT NÆRINGSFORENINGEN:

Send oss gjerne tips på gode tiltak, som vi kan dele med våre medlemsbedrifter.

Gode tips sendes til  post@nivr.no

-Vi ønsker å bistå våre medlemmer som best vi kan i denne krevende perioden vi nå går inn i. Har dere spørsmål eller behov for en prat, må dere ikke nøle med å kontakte oss, sier Uthus.

NiV ønsker å stå sammen med dere i denne krisen!

Se kontaktinformasjon til oss alle her

Gratis juridisk rådgiving til medlemmer