Sammen for Norge!

Mai er måneden fremfor noen, hvor fedrelandet og våre verdier feires og markeres. En feiring som i år blir helt annerledes og som minner oss på hvor skjøre godene vi tar for gitt, er.

Sommer pg gjenåpning
Daglig leder Jon Uthus i NiV har skrevet noen ord. Her er ukas petit.

Vi har mye å stå sammen om. Som vår kultur, vårt mangfold, arbeidslivsmodellen, lokalsamfunnene og dugnadsånden.

Sommeren står for døren, og alle ser vi frem til en årstid preget av opplevelser og aktivitet. I år som i fjor har vi tilgang til unike opplevelser i et vidstrakt land med kyst, fjord og fjell og et vertskap som ønsker oss velkommen.

Men vil turisten utebli?

Vi ser en besøksnæring som møter en sommer preget av avbestillinger, totalt fravær av utenlandske turister, nasjonale retningslinjer og smittevernveiledere som gir begrensninger. De økonomiske konsekvensene er formidable, og vi må spørre oss om det er et handlingsrom hvor smittevernhensyn tas samtidig som at den norske og kortreiste turisten har et tilbud. Svaret et opplagt ja. En ansvarlig besøksnæring står klar til å ta imot oss slik at vi kan nytte sommeropplevelsen i trygge og unike omgivelser med lokal mat og kultur.

Værnesregionen har mye å by på!

Fra fjord til fjell står opplevelsene i kø for å ønske oss velkommen.

Det blir en ferietur i år også. Smittevernansvaret må både turisten og næringen ta

Da står vi sammen for at hjulene snurres i gang på en kontrollert måte.

-Jon Uthus-