Marit gikk for det kreative

Gledessprederen Marit lot kreativiteten velge praksisbedriften

Marit Flakne Kvithammer er 16 år og går i 10. klasse på Tydal barne- og ungdomsskole. Det var i 9. trinn hun valgte Tydalsfestivalen som sin bedrift i arbeidslivsfag. Kvithammer var hos festivalen i seks måneder, og fikk tilbud om sommerjobb da hun var ferdig.

Tidlig start 

Allerede i en svært ung alder var Kvithammer med foreldrene på jobb for å hjelpe til. Hennes mor og bestefar er driverne bak  Væktarstua hotell, og hun har fått mye erfaring i forskjellige deler av hotelldriften. 

-Jeg har vært med hver dag siden jeg var ei lita jente. Da jeg var 13 år fikk jeg endelig en stilling der, forteller hun.

Tydalsfestivalen ble en døråpner 

Kvithammer stortrivdes hos Tydalsfestivalen. Hun var med på alt fra å pusse opp scene til å male kjøkken. Det var stort rom for å være kreativ. Marit beskrives utplasseringen som veldig artig, lærerikt og passet henne bra. Hun likte aller best å være med Ann Louise Waagan, som er daglig leder. 

– Ann er veldig flink, og jeg lærer masse av å være med henne, sier Marit.

Tydalsfestivalen har gitt Marit mange nye erfaringer og bekjentskaper i Næringslivet. Hun er nå leder for forestillingen lille Tydal som er en familieforestilling.

 

Tydalsfestivalen er opptatt av å rekruttere #ungkraft