Dette er prisvinnerne

Årets gründer, årets servicebedrift og årets #ungkraft i Værnesregionen 2022 er nå kåret.

Næringslivets Festaften i regi av Næringsforeningen i Værnesregionen ble arrangert på Scandic Hell torsdag kveld. Årets Gründer i Værnesregionen ble Stebo Husvogner med Stein Ola Stene i spissen. Årets #ungkraft ble Metra Gul Hussein mens årets Servicebedrift i Værnesregionen ble Brits undertøysalong.

Årets Gründer i Værnesregionen ble Stebo Husvogner med Stein Ola Stene i spissen. Årets #ungkraft ble Metra Gul Hussein mens årets Servicebedrift i Værnesregionen ble Brits undertøysalong.

– Det har kommet inn mange gode forslag, og vi er godt fornøyde med alle de spennende kandidatene som er foreslått til årets priser. I kveld satt vi igjen med tre spennende og dyktige kandidater i hver kategori, sier daglig leder Jon Uthus.

Rørt gründerpris-vinner

Gründerprisen deles ut av DNB og er på 20 000 kroner. Det kom inn en rekke nominasjoner og juryen fikk ingen enkel jobb med å finne tre finalister, og av disse, en vinner. De nominerte var Gytis Autek, Rypetoppen Adventurepark Meråker og Stebo Husvogner. Det var en rørt og takknemlig vinner som mottok prisen på Næringslivets Festaften. Stein Ola Stene og Stebo Husvogner gikk til slutt helt til topps

– Gründerskap er krevende! Å være gründer krever energi, steyer, pågangsmot, viljestyrke og det byr på både forsakelser og bekymringer. Ikke alle fikser det å være gründer, og det skal vi heller ikke vente. Men når vi vet hvor viktig gründere er, så mener vi at vi er gründere stor takk skyldig – for at de går denne lange og tunge veien, sier banksjef Jon-Roar Langørgen på bedriftsmarked i DNB Stjørdal.

I begrunnelsen fra juryen heter det: “Årets vinner har vært innovativ og funnet kreative løsninger for å nå sine mål. Selskapets produkter er unike, og sammenlignbar virksomhet er ikke sett i landsdelen. Vinneren har vist at ideen har et godt potensial for økonomisk resultat og vekst og har skapt viktige arbeidsplasser i sin kommune. Vinneren er nå godt inne sin vekstfase og har vist at den grunnleggende ideen absolutt hadde noe for seg. Omsetningen er nå på et tosifret milliontall“.

– Vi ser et klart potensial for videre vekst, kundegrunnlaget utvides nasjonalt, men virksomheten er solid tuftet i Værnesregionen, sier Langørgen.

#ungkraft – priser

Gjensidige Stjørdal delte ut gavekort på 5000 kroner til vinneren Metra Gul Hussein(midten), mens Ylva-Li Næss og Sebastian Heggli fikk hvert sitt gavekort på 2500 kroner.

Metra Gul Hussein stakk av med førsteplassen, dette er begrunnelsen fra juryen:

«Ei 16 år gammel jente som har vist en ufattelig ståpåvilje!  Hun kom til Norge fra Syria for 10 år siden, og har måtte lært mye nytt i denne tiden. Tross sine 16 år har fått en mulighet til å vise sine ressurser og brukt alle sine ferdigheter å vise at hun kan drifte en kebab kiosk, med alt som skal gjøres rundt drift, mat, økonomi, renhold og ansatte. Hun har fremsnakket sin arbeidsplass i media på en fremdragende måte, og hun er et forbilde for andre ungdommer! Hun oppfyller alle våre kriterier med sin innsats i forhold til språkvilje, hun er en brobygger mellom to kulturer, hun fremmer ungkraft’s væremåte, har ståpåvilje og innsats langt utover hva som forventes.  

Dette er en jente som vi tenker vil være med å skape noe betydningsfullt for lokalsamfunnet i fremtiden. 

Hun har allerede vist at hun er positiv av natur, hennes væremåte gir ringvirkninger for nye verdiskapninger som vi alle kan lære av!»

Det ble også delt ut priser til delt andreplass for årets #ungkraft. Sebastian Heggli var en av dem. Dette var begrunnelsen:

“Han er lærling Innenfor kokkefeltet, hvor er det høye krav innenfor kjennskap til lokaleråvarer, produsenter, kreativitet og ikke minst matkunnskap. Han har vist at hans kreativitet ikke bare ligger i yrkesvalget, men skapte sin egen undervisning i covidtiden der han laget båt i pappas garasje”

Ylva-Li Næss ble også hedret

“Hun har allerede i ung alder vist interesse for miljøet, naturen. Hun er en engasjert jente som deltar aktivt i lokalmiljøet. Hun er opptatt av natur og miljø og er ikke redd for å stå opp for sine meninger. På Forsprangkonferansen i fjor deltok hun på et filmklipp der hun snakket om hva som var viktig for henne når det kommer til bærekraft.  Hun er blant annet engasjert i natur og ungdom og skal delta på landsmøtet.  Hun bruker uendelig mye tid på huskyene sine, og deltar aktivt i arbeidet på gården, blant annet som vertskap. Hun tar med seg gjester på hundekjøring, i tillegg har hun også andre jobber utenfor skolen. Hun har med deltagelse i hundeløp som Femundløpet, og trener til Finnmarksløpet. Gjennom å være alene på vidda med hundene har hun vist at hun er uredd, kunnskapsrik og et flott forbilde for andre ungdommer! Hun bruker uendelig mye tid på hest og ikke minst hundehold. Hun har med deltagelse i hundeløp som finnmarksløpet, gjennom å være alene på vidda med hundene har hun vist at hun er uredd, kunnskapsrik og et flott forbilde for andre ungdommer”!  

Årets servicebedrift

Overrasket og rørt vinner: Brits Undertøysalong med Brit Sjømo i spissen fikk flest stemmer og vant prisen for årets servicebedrift. 

Årets Servicebedrift ble Brits undertøysalong som til slutt stakk av med seieren foran Vikans Blomster og La Donna Frisør. Rundt femti bedrifter ble foreslått som årets servicebedrift, og Brits fikk flest stemmer av alle.

“Årets Servicebedrift i Værnesregionen 2022 Brit Undertøysalong Brits Undertøysalong og innehaver Brit Sjømo har fått godt med stemmer alle 6 år Serviceprisen har vært utdelt. Kunder har i alle år gitt meget gode tilbakemeldinger på servicen de får på denne flotte nisjebutikken i Stjørdal. Brit driver en butikk som får tilreisende fra et stort omland til å komme til Stjørdal, og da drypper det gjerne kroner og omsetning på andre butikker her også. Brit er en god ambassadør for handel i Stjørdal og regionen for øvrig. Hun eier selv butikken og har ofte lange dager med meget fleksibel åpningstid. Kunder kommer gjerne langveisfra, og oppdager du på Grong på vei sørover til Værnes flyplass og «sydenturen» at bikinien er avglemt hjemme, ja da kan du ringe Brit og være trygg på at er det praktisk mulig så møter hun deg på butikktrappa 2 timer senere. Fornøyd fortsetter du reisen etter en god handel. Brit er aktivt med på handelsmøter Næringsforeningen i Værnesregionen arrangerer på Stjørdal”.

Her kan du lese enda mer om prisene og de nominerte:

Dette er årets gründer

Banksjef Jon-Roar Langørgen på bedriftsmarked i DNB Stjørdal deler ut prisen til årets gründer i Værnesregionen, Stein Ola Stene i Stebo Husvogner.

Dette sier juryen om de nominerte:

– Vi har ikke en seierspall i dag, vi har et podium. Selv om vi som jury må velge en vinner så er alle finalistene vinnere, sier Langørgen.

Finalist nr. 1 – Gytis Autek

Gytis Autek med Gytis Rakauskas i spissen var blant de tre finalistene til å motta årets gründerpris.

Gründer Gytis Rakauskas har bygd opp et konsern der nettbutikken Gytis Autek er motoren. Nettbutikken er utviklet og drives i Norge, med et stort utvalg av nyttig biltilbehør til de fleste bilmodeller. Virksomheten ble etablert i 2004 som et ENK i en leid garasje i Trondheim og ble omdannet til AS i 2015. I dag har Gytis Autek AS har eget lager og kontor på 1200 kvadratmeter på Hell. I 2021 omsatte han for kr 30,6 mill og hadde solid resultat. Gytis har i 2022 ca 15 medarbeidere.

Finalist nr. 2 – Stein Ola Stene / Stebo Husvogner

Stein Ola Stene er en ung seriegründer fra Frosta. Ut fra Orsand camping har han etablert både tømrervirksomhet og Stebo Husvogner AS. Stebo er Norges første produsent av husvogner. Produksjonen har økt stort over få år. Stebo har funnet et marked som kanskje ingen visste var der. Husvognene produseres altså på Frosta og sendes ut over hele landet. I 2021 omsatte virksomheten for 18 millioner kroner og hadde godt resultat.

Finalist nr. 3 – Rypetoppen Adventurepark Meråker

Rypetoppen Adventurepark var blant de tre finalistene til å motta gründerprisen.

Regionens(kanskje landets) beste fritidsanlegg, beliggende vilt og vakkert til i Teveldalen, tett ved Sveriges største foss i Norge. Det har etter hvert blitt en omfattende aktivitets- og klatrepark med ulike og unike overnattingsmuligheter.

– Har forstått det sånn at folk er villige til å betale for å sove i et hengende telt i en bergvegg over ei elv, sier juryformann Jon-Roar Langørgen.

Rypetoppen har stort fokus på sikkerhet og utvikling, og kommer med nye attraksjoner hver sesong. Rypetoppen gir jobb til lokal ungdom og spiller dem gode. Virksomheten omsatte i 2021 for kr 12 mill og hadde meget godt resultat.

Juryens begrunnelse

Banksjef Jon-Roar Langørgen på bedriftsmarked i DNB Stjørdal leser opp begrunnelsen for årets gründerpris.

 • Bedriften har vært innovativ og funnet kreative løsninger for å nå sine mål. Selskapets produkter er unike og sammenlignbar virksomhet er ikke sett i landsdelen.
 • Vinneren har vist at ideen har et godt potensial for økonomisk resultat og vekst og har skapt viktige arbeidsplasser i sin kommune.
 • Stebo er nå godt inne sin vekstfase og har vist at den grunnleggende ideen absolutt hadde noe for seg. Omsetningen er nå på et to-sifret milliontall.
 • Jruyen ser et klart potensial for videre vekst, kundegrunnlaget utvides nasjonalt, men virksomheten er solid tuftet i Værnesregionen.
 • Stebo svarer godt på bærekraft, og det er innen flere aspekter. Men juryen vil særlig trekke frem:
  • Vi må alle i mye større grad stille spørsmål ved om alt vi eier trenger være så stort, energikrevende og medføre store naturinngrep.
  • Det er en tid der det er stort fokus på klimaavtrykk og vern av sårbar natur. Av denne grunne ser vi at en rekke steder begrenses tilgangen til tomter for store fritidseiendommer.
  • Årets vinner har utviklet produkter av høy kvalitet og med moderne design som svarer opp disse utfordringene.
  • Vi snakker mindre, men tilstrekkelige store fritidsboliger som ikke krever store inngrep i naturen. Produktene kan lett flyttes dersom det viser seg både ønskelig og nødvendig.

Juryen har bestått av: Kommunaldirektør Tor Jakob Reitan i Stjørdal kommune, daglig leder, Jon Uthus i NiV, inkubatorleder, Rasmus Rønning i Proneo og banksjef bedriftsmarked Jon-Roar Langørgen i DNB Stjørdal

Serviceprisen

La Donna Frisør var blant topp tre til årets servicebedrift i Værnesregionen.

 • Årets Servicebedrift i Værnesregionen (Nominerte er: Brits undertøysalong, Vikans Blomster, La Donna Frisør)
 • Vinneren av årets Servicepris er Brits undertøysalong

Hele begrunnelsen til årets vinner:

“Årets Servicebedrift i Værnesregionen 2022 Brit Undertøysalong Brits Undertøysalong og innehaver Brit Sjømo har fått godt med stemmer alle 6 år Serviceprisen har vært utdelt. Kunder har i alle år gitt meget gode tilbakemeldinger på servicen de får på denne flotte nisjebutikken i Stjørdal. Brit driver en butikk som får tilreisende fra et stort omland til å komme til Stjørdal, og da drypper det gjerne kroner og omsetning på andre butikker her også. Brit er en god ambassadør for handel i Stjørdal og regionen for øvrig. Hun eier selv butikken og har ofte lange dager med meget fleksibel åpningstid. Kunder kommer gjerne langveisfra, og oppdager du på Grong på vei sørover til Værnes flyplass og «sydenturen» at bikinien er avglemt hjemme, ja da kan du ringe Brit og være trygg på at er det praktisk mulig så møter hun deg på butikktrappa 2 timer senere”. Fornøyd fortsetter du reisen etter en god handel.

-Brit er aktivt med på handelsmøter Næringsforeningen i Værnesregionen arrangerer på Stjørdal. Hennes engasjement er godt over gjennomsnittet. Hun stiller gode kritiske spørsmål, er aktiv og gir selv innspill til saker som er viktig for handelen i Stjørdal. Hun er opptatt av de små butikkene, nisjer og lokalt samarbeid. Brit er sterk og har steierevne. Hun har brettet opp ermene flere ganger da hun har måtte flytte butikk her i Stjørdal sentrum. Det er krevende for de fleste. Det er alltid artig å ha Brit med på handelsmøter, næringslivsturer og ulike arrangement. Hennes latter sitter løst og smitter lett over på de andre. Det er aldri kjedelig i hennes nærvær, forteller Odd Petter Haugseth i Næringsforeningen i Værnesregionen.

– Først i 2022 ble Brit Sjømo nominert «topp tre», og i år ble hun også vinner av Årets Servicebedrift i Værnesregionen med desidert flest stemmer. Det er med respekt og stor glede at vi i næringsforeningen kårer Brits Undertøysalong til Årets Servicebedrift i Værnesregionen i 2022! Vi vil også gratulere Brit med ny butikk i sentrum i Kirkevegen der det det siste året er lagt ned betydelig arbeid med restaurering og påbygg. Dette er også viktig for byen Stjørdal. En flott butikk i et flott bygg – drevet av en flott dame! Gratulerer, sier Haugseth. 

Tidligere vinnere av prisen:

2016      Jan Sakshaug Sport
2017      Specsavers Stjørdal
2018      Story Fashion
2019      Spenst Stjørdal
2021      Bydryss