Trønder-Avisa AS

Trønder-Avisa er en dagsavis som utgis i Nord-Trøndelag. Hovedredaksjonen ligger i Steinkjer, men avisa har også kontor i Levanger. Avisa har abonnenter og lesere i hele Trøndelag. Dekningen er størst i kommunene på Innherred.

Trønder-Avisa har fått mye oppmerksomhet fordi avisen har satset på likestilling i kjønnsfordelingen i redaksjonen. Avisa har også vunnet nasjonale og internasjonale priser for sitt grafiske design.

Trønder-Avisa eies i hovedsak av lokale aksjonærer.

Trønder-Avisa kan føre sine aner i pressehistorien tilbake til 1800-tallet.

En av forløperne var avisa ”Mjølner”, et ”bonde- og arbeiderorgan” i Steinkjer, som fikk sine kontorer ødelagt i bybrannen i 1900. Mjølner var for øvrig avisa der forfatteren Kristofer Uppdal debuterte på trykk.

Mjølner gjenoppstod som ”Indtrøndelagen”, som utkom i Steinkjer til krigsutbruddet i 1940. Avisa konkurrerte om leserne med avisa ”Nord-Trøndelag”. De to avisenes kontorer ble fullstendig ødelagt under den tyske bombingen av Steinkjer by 21. og 22. april 1940.

På ruinene av de to avisene ble det etablert en felles kriseavis med begges navn i logoen: ”Nord-Trøndelag & Inntrøndelagen”. Første utgave kom 29. mai 1940. Den ble trykket i Verdal. Avisa fortsatte å komme ut under dette navnet også etter krigen.


I 1952 skiftet avisa navn til Trønder-Avisa. Første utgave kom 15. september 1952, og var politisk knyttet til partiene Venstre og Senterpartiet.

I 1964 skiftet avisa fra å trykke med blysats til teletypeperforering i forbindelse med flytting til nye lokaler. Den 12. april 1972 skiftet avisa fra storformat til berlinerformat.

I 1980 flyttet Trønder-Avisa sin virksomhet til et tidligere industribygg på Sneppen i Steinkjer, der avisa fortsatt holder til.

Avishuset ble modernisert og reåpnet våren 2009.
 

Kontaktinfo:

Kontaktperson: Sivert Rossing
Telefon: 982 99 279
E-post: sivert.rossing@t-a.no

Nettsted: https://www.t-a.no
Adresse: Hamnegata 20 , 7714 Steinkjer