8 GRUNNER TIL ROADTRIP I VÆRNESREGIONEN

Bilferie eller roadtrip er sommerens store snakkis. Vi skal feriere med godt smittevett i Norge, i Trøndelag og i Værnesregionen. NiV er stolte av vårt reiseliv, vi har et mangfold av dyktige opplevelsesleverandører i regionen.

Oppdagelser og opplevelser langs kjøreruta. Værnesregionen har mye å by på om du drar på roadtrip i eller forbi Trøndelag.

Roadtrip? Stjørdal, Selbu, Tydal, Frosta, Meråker, FV705, E14 og ikke minst E6 er 8 grunner til å bli bedre kjent i egen region. Vi kjører ofte forbi, men det er ikke alltid vi tar oss tid til å stoppe. Uansett hvilken rute du kjører, så har besøksnæringen attraktive stoppesteder langs veien eller en liten avstikker unna. Mulighetene er også store for gåsehudopplevelser bare en liten kjøretur unna der vi bor. Legger vi igjen noen kroner i nærområdet er vi med på å ta vare på våre lokale opplevelsesleverandører, deler vi gode opplevelser i vårt nærområde med våre venner og bekjente, bidrar vi til å markedsføre lokalt næringsliv. Når vi deler våre gode opplevelser er vi jungeltelegrafen som bidrar til at flere ønsker å oppleve det vi akkurat har fortalt om. I sommer gjelder det dessuten å bidra til at opplevelsene vi markedsfører gjerne knyttes til et kassaapparat.

FV705 – DEN VAKRE TURISTVEIEN OVER FJELLET

Gode fiskemuligheter er en av opplevelsene du finner langs FV 705. Stopp og fisk når du er på roadtrip i sommer. Vi anbefaler også å stoppe innom lokale tilbydere av opplevelser og produsenter langs veien.

Det er mange gode grunner til å ta FV 705 over fjellet om du skal til Røros eller nordover mot Lofoten. Selbu og Tydal har en rekke fine friluftsmuligheter langs veien, aktiviteter og opplevelser du kan stoppe opp for å ta del i. Historiene er også mange. Samisk kultur står sterkt i fjellområdene, og sannsynligheten for å se reinsdyr langs veien er ganske stor. Det er vakkert over fjellet, og vi anbefaler at du legger inn overnatting underveis slik at du kan få med deg mer av det området kan by på. Sylan har samlet opplevelsene de tilbyr i egen portal.

FV705
Den naturlige veien over fjellet når du skal til verdensarvstedet Røros.

MANGFOLD

I Selbu finner du blant annet Norsk radio – og fjernsynsmuseum. Museet er åpent i tidsrommet 20. juni (koronastengt frem til denne dato) til 6. september. Selbu har mange spennende virksomheter. Sjokoladefabrikken, «Jentene på tunet» , skaper sjokoladeeventyr og høster priser for sine produkter. Her lages blant annet nordlyssjokolade og hver eneste bit som produseres er et lite eventyr i både smak og utseende. Du har kanskje også hørt om Selbuhus eller Jønland? Hytter og hus er noe denne kommunen er godt kjent for. Kanskje planlegger du å bygge hus eller utsmykke hytta? Ferien handler dessuten om å fylle opp bagasjen med en god porsjon lykke. I Selbu finner du økologisk Lykkemat. Velger du denne veien over fjellet må du for all del huske å pakke med fiskestang og tursko.  Pilegrimsvandring, båttur eller hesteridning? Mulighetene er mange.

FINN UT MER:

Mat og overnatting i Tydal

Selbusjøen eventyrlige hotell

turistvei 705

LENGDE:Trondheim Lufthavn Værnes/Stjørdal -RØROS: 167 km


Hvordan planlegge en ansvarlig ferie med godt smittevett og penger til kassa for bedriftene? Illustrasjon: Trøndelag Reiseliv.

E6- DEN STRAKE VEIEN MED FINE AVSTIKKERE, PERFEKT FOR ROADTRIP

Stjørdal er et knutepunkt og godt utgangspunkt for gode opplevelser i hele Værnesregionen.

Med Trondheim Lufthavn Værnes, jernbanen og veier som møtes, blir Stjørdal ofte kalt for regionens knutepunkt. Her finner du en av landets beste lakseelver, Stjørdalselva. Denne historiske byen har mange kjente og ukjente skatter. En av dem er helleristningsfeltene på Leirfall i Hegra som viser bergkunst fra bronsealderen. Stjørdal er lett å passere når du kommer kjørende på E6, men vi anbefaler å ta turen innom og bli bedre kjent med vekstkommunen som har et mangfold av opplevelser.

NETTSIDER DU BØR SE INNOM ER:

Auk- smaker fra Stjørdalsføret

Stjørdal Museum

Overnatting i Stjørdalsområdet.

Når du fortsetter turen nordover og kommer til Åsen, har du mulighet til å ta turen innom Trondheims kjøkkenhage, Frosta. Denne vakre kommunen har mye frodig og historisk å by på. En liten avstikker fra E6 og du kan fylle bilen med gode grønnsaker og andre råvarer fra frodig jord. Her leverer et mangfold av produsenter råvarer av beste kvalitet til noen av landets aller beste restauranter. Kjør gjennom grønnsakshagen og fortsett videre over til øya Tautra der du finner vakre Tautra Mariakloster som har fått mye oppmerksomhet for sin arkitektur. Finn ut mye mer på visitfrosta.no.

LENGDE: Stjørdal-Frosta: 33 km

E14-KJØR DALFØRET LANGS LAKSEELVA I RETNING SVERIGE

Teveldalen med Meråkerfjell ridesenter, Rypetoppen Adventurepark, Teveltunet og samiske Lillian Brandsfjell har mye spennende å by på. I Meråker finner du også Kirkebyfjellet.

Det er fortsatt usikkert når grensa over til Sverige åpner, men det er uansett mange gode grunner til å kjøre de fem milene langs Stjørdalselva fra Stjørdal til Meråker. Veien fortsetter langt innover Sverige, like ved riksgrensa finner du mange spennende skatter du kan besøke. Siste stoppested før riksgrensa er Teveldalen. Her finner du både Meråkerfjell ridesenter, Teveltunet og Rypetoppen Adventurepark. Sjekk også ut Kirkebyfjellet.

Stjørdalsføret

Langs Stjørdalselva er det muligheter for å booke eksklusivt laksefiske. Hembre gård og Meraker Brug er to aktører langs elva som skreddersyr full pakke for sine fiskere. Vanligvis er dette steder som er fullbooket, men på grunn av koronasituasjonen har utenlandske fiskere måttet avbestille sine fisketurer. Langs dalføret har du dessuten matnettverket AUK. Sjekk ut nettsiden og så en oversikt over lokale råvarer og leverandører du burde vite mer om.

Finn ut mer på meraker-storlien.com

LENGDE: Stjørdal-Meråker: 48 km

KONTAKT NÆRINGSFORENINGEN:

Send oss gjerne tips på gode tiltak, som vi kan dele med våre medlemsbedrifter.

Gode tips sendes til  post@nivr.no

-Vi ønsker å bistå våre medlemmer som best vi kan i denne krevende perioden vi nå er i. Har dere spørsmål eller behov for en prat, må dere ikke nøle med å kontakte oss, sier daglig leder Jon Uthus i NiV.

Se kontaktinformasjon til oss alle her