Roser bedriftene i Værnesregionen

Endelig har yrkesfag VG2 ved Ole Vig videregående skole på Sutterøy kommet tilbake på skolen og på utplassering i ulike bedrifter. Gjenoppstarten har bare vært positiv.


Ole vig yrkesfag
Yrkesfagelever ved Ole Vig videregående skole er fornøyde med å være tilbake.

Fremtidens arbeidskraft for bedriftene er tilbake på skolen. De fleste yrkesfagelevene ved Ole Vig videregående skole har denne uken kommet tilbake, og flere er allerede på utplassering hos arbeidplasser i hele Trøndelag. Næringsforeningen i Værnesregionen har vært innom Sutterøy der avdelingene transport og logistikk, anleggsteknikk og yrkessjåføropplæringen er godt i gang.

-Viktig og riktig

-Det har vært bare positivt. Lærere og elever er veldig glade for å komme tilbake med fysisk oppmøte. Vi tror tidspunktet er både viktig og riktig for de aller fleste. Vi har jobbet frem gode og nye rutiner for smittevern, forteller avdelingsleder Ragnhild Irene Moe.

På Sutterøy er 80 elever tilbake, 30 av dem er på utplassering til bedrifter i hele Trøndelag.

-Vi føler at næringslivet har stått med åpne armer og tatt i mot elevene våre. Nå håper vi at bedriftene er modige og fortsetter å engasjerer lærlinger neste år til tross for denne stagnasjonen. Vi ber bedriftene være med på denne dugnaden i form av å holde fart i opplæringssystemet, og ta inn lærlinger, slik at vi ikke risikerer å miste et helt kull med yrkesfagelever på grunn av koronakrisen, sier Moe.

Tar smitterisiko på alvor

Skolen tar smittevernet på alvor. Statlige retningslinjer er fulgt, i tillegg har de utarbeidet egen retningslinjer i samarbeid med bedriftene.

-Det blir mye spriting og vasking av hender. Vi har utarbeidet konkrete tiltak for oss i samarbeid med bedriftshelsetjenesten og vi holder elevtallet på skolen så lavt som mulig. Vi har sett til barnehagene, og unngår fare for kryssmitte ved å dele opp i mindre grupper. Det vil være tragisk om vi får en nedstenging nummer to, og vi er veldig nøye på rutinene, sier hun.

Veileder for smittevern i ungdomsskolene og videregående skoler.

Samleside, veiledere smittevern, NHO

Alle elever er på plass og de er motiverte til å være tilbake og til å ta smittevernet på alvor.

-Det er beundringsverdig hvor bra dette har gått, sier Moe.

Kontakt næringsforeningen:

Send oss gjerne tips på gode tiltak, som vi kan dele med våre medlemsbedrifter.

Gode tips sendes til  post@nivr.no

-Vi ønsker å bistå våre medlemmer som best vi kan i denne krevende perioden vi nå går inn i. Har dere spørsmål eller behov for en prat, må dere ikke nøle med å kontakte oss, sier daglig leder Jon Uthus i NiV.

NiV ønsker å stå sammen med dere i denne krisen!

Se kontaktinformasjon til oss alle her