– GOD LEDELSE ER Å HENTE DET BESTE UT AV DEN ENKELTE

Stjørdals-Blink har utviklet en prestasjonskultur i fellesskap. Den har tatt laget til OBOS-ligaen. Trener Roar Vikvang deler sine ledertips med lokalt næringsliv.


Stjørdals -Blink er også opptatt av gode verdier, og Roar trekker frem to viktige brikker som er med å spre glede og energi i laget. Lars Meland og Joachim Raaen bidrar til å få opp stemningen i spillergarderoben før kamp, det betyr mye med den lille og gode peptalken før dommeren blåser i fløyta.

Stjørdals-Blink har utviklet en prestasjonskultur i fellesskap. Den har tatt laget til OBOS-ligaen. Trener Roar Vikvang deler sine ledertips med lokalt næringsliv.

Nye MUS Stadion Sandskogan er bygd på rekordtid, og fotballmiljøet er glade for å endelig være i gang etter et langt avbrekk som følge av Covid-19. Stjørdals-Blink har kjempet seg til en plass i OBOS-ligaen. Gode verdier og lagbygging har ført veien hit. Nå blir motstanden tøffere enn noen gang, og lederjobben vil gi stadig nye utfordringer for trener Roar og temaet. Dette er filosofien som har bygd opp A-laget til en plass blant de beste. 

Sampillet betyr alt

Roar Vikvang, Stjørdals-Blink fotball
Stjørdals-Blinks trener, Roar Vikvang, sier samspillet betyr alt.

Det har ikke bare vært enkelt å få ballen til å rulle for Stjørdal- Blinks A-stall. Laget har over tid jobbet knallhard for å komme dit de er i dag. Treneren forteller om hvordan fotballaget har jobbet med vinnervilje.

-Vi har utviklet en prestasjonskultur i fellesskap med spillerne. For å få resultat må det være vinnervilje. Da spillerne begynte å hive seg ned for å blokkere skudd på trening, skjønte jeg at det hadde skjedd noe, sier Vikvang.

Han snakker om viljen til å gjøre det lille ekstra, og trekker paralleller til næringslivet.

-Det er mennesker som skaper resultater, og som leder handler det om å hente det beste ut av hvert enkelt individ. Som trener må du kjenne spillerne dine for å vite hvilken rolle de kan spille på og utenfor banen. Du må jobbe med de egenskapene som løfter spilleren, ikke det som trekker ned, sier han.

Trekker i samme retning

MUS Stadion Sandskogan, Stjørdals-Blink
Stjørdals – Blink er klare for kamp på nye MUS stadion Sandskogan.

Stjørdals-Blink Fotball har bygget opp klubben med god dugnadsånd og nøkternhet. Over tid har det vært et team rund A-laget som har fungert godt, der alle har trukket i samme retning.

-Det handler om å få spillerne dine til å gjøre det lille ekstra. De må stille krav til seg selv. Når de står på så knallhardt at medspilleren ser ut som en million, har du gjort jobben. For meg som trener er lojalitet og spilleglede viktig, har du det gøy, henter du ut det beste av gruppa. Jeg tror det er mange paralleller til næringslivet i dette, sier Vikvang.

Hjelper spillerne

Trenerrollen handler også om å hjelpe spillerne å bli bedre kjent med seg selv.

-Du må fortelle hvor gode de er, og hva de er i stand til å få til. Kunnskap om spillerne hjelper deg også når det butter imot og du er bedre i stand til å snu en trend. Lederskap tar utgangspunkt i at du leder ulike enkeltindivid. Det er en miks mellom å lede gjennom noen gjeldende standarder og det å møte enkeltindividene på en helt spesiell måte, sier Vikvang.­­­

Få oversikt over Stjørdals-Blinks statistikk og kamper.

Har du tips eller innspill til NiV? Kontakt oss gjerne.