Trøndersk Matfestival i Værnesregionen

Vi hyller lokal kvalitet i våre kommuner med en liten trygg minifestival i knutepunktbyen Stjørdal.

Skrevet av: Lene-Mari Prøven

 I Værnesregionen finner du nettverkene Matfatet Frosta, AUK- smaker fra Stjørdalsføret og nykommeren «Smaken av Sylan». De fem kommunene Frosta, Stjørdal, Meråker, Selbu og Tydal brygger opp til matfest med distribuert Trøndersk Matfestival i Værnesregionen. Ta turen innom gågata og torget lørdag 1.august der du kan få kjøpt smaker fra fjord til fjell i vårt nærområde.

NÅR: Lørdag 1.august kl. 10.00-15.00 

Foreløpig utstillerliste:

  • Stene Gård
  • Norwegian Fish Farms Tydal
  • Gårdsmat fra Sjursgård Vestre
  • Beitlandet
  • Gullimunn
  • Fuldseth Gård
  • Lykkemat
  • Kilnes Gård
  • Fornes Gård
  • Julseth Østre
  • Veiseth Bringebær
  • Kvittem Gård
  • Øfsti Mellom
  • Øfsti Søndre
  • Langøra
  • Eidum Gårdsbakeri
  • Ersgard

Les mer om dette arrangementet og andre arrangementer i Værnesregionen i forbindelse med matfestivalen her.

Vi ber besøkende følge nasjonale myndigheters råd for smittevern:

  •  Syke personer skal holde seg hjemme
  • God hygiene
  • Redusert kontakt mellom personer, og hold
    minst 1 meter avstand til andre enn dine nærmeste.

GENERELL KORONATILTAK TIL UTSTILLERNE SOM DELTAR PÅ UTENDØRS BUTIKK

Følgende tiltak blir iverksatt basert på instruksjoner fra FHI og Mattilsynet:

• Vi oppfordrer produsentene til å markedsføre muligheten kundene har til å bestille og evt. betale
varene på forhånd.
• VIPPS eller kontaktløs betaling. Hvis pin-kode er nødvendig, er dette tillatt, så lenge terminalen blir
rengjort med sprit etterpå.
• Alle kunder holder god avstand (minst 1 m) til hverandre.
• Alle produsenter har antibac el.l. tilgjengelig.
• Bare handel over disk, ingen selvbetjening.
• Alle varer selges i lukkede forpakninger, unntatt egg.
• Ved kjøp av varer som grønsaker eller rundstykker, bakverk og lignende håndmat, er det
utstilleren/produsenten som legger varene opp i posen og leverer til kunden.
• Kundene bør kun ta på de varene de skal kjøpe.
• Ved salg av håndmat, skal ikke kunden kunne ta på eller hoste oppi grillpanne, sveletakke osv.
• Ingen selvbetjening av tilbehør til håndmaten; syltetøy, rømme, ketchup eller lignende. Dette er det
produsenten som sørger for.
• Det er tillatt å gi smaksprøver ved at produsenten leverer ut en og en smaksprøve til kunden fra varer
produsenten har bak disken. Det er ikke tillatt å sette fram en skål med mange smaksprøver der flere
kunder kan forsyne seg.
• Informasjon om generelle hygieneråd ved bruk av plakater.
• Alle produsenter følger de generelle hygienerådene som til enhver tid gjelder ved produksjon, salg og
servering av mat.

Arrangementet på torget organiseres av Næringsforeningen i Værnesregionen, Stjørdal kommune og AUK-smaker fra Stjørdalsføret. Det innføres begrensinger i antall deltakere og utstillerne spres i henhold til smittevernveiledere for arrangementet. 

Det vises også til generelle råd fra nasjonale myndigheter.