Dette sier kommunen om smitten

Vi er på vei tilbake. Kommunedirektør Tor Jakob Reitan og kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen i Stjørdal kommune kommer med oppfordring til folket. Les brevet her.

Dette bør vi gjøre nå. Kommunedirektøren og kommuneoverlegen mener det er tid for å slippe opp i kontrollerte former.
 

Her kan du lese brevet fra Tor Jakob Reitan:

 
Mange er usikker om hvor alvorlig smittesituasjonen hos oss egentlig er nå når det fortsatt meldes om to-sifrede nye smittede hver dag.
 
Smittesituasjonen er langt fra så alvorlig som før, den skremmer oss ikke like mye, og vi må sammen tørre å slippe taket i kontrollerte former nå.
 
Inntil sommeren slo vi tilbake viruset med alle midler, natt og dag med omfattende smittesporing, karantenesetting og ikke minst med ofte svært inngripende tiltak.
 
Det gjør vi ikke lengre og det sover hele kommuneledelsen godt på – med vår faglige ekspert Leif Edvard Muruvik Vonen i spissen.
Vi har nå lagt om strategien nokså radikalt og den er godt forankret smittevernfaglig.
 
Smitteveiene gjennom de voksne er betydelig bremset nå fordi svært mange er vaksinerte. 
 
Fortsatt går smitten nokså lett blant barn og unge, men det er vi ikke like redd for lengre. Årsaken er at barn har lette symptomer – friske barn og
unge tåler sykdommen godt og alle i risikosonen (barn og voksne) er enten vaksinert eller de tar sine forholdsregler.
 
Dessuten vaksineres barn fra 12 år og oppover i høyt tempo akkurat nå.
 
Derfor – hold avstand, men ikke vær bekymret. Nyt livet og vær glade optimister på at vi sakte trekkes ut av pandemien nå. Ta deg også tid til å gå inn på vår hjemmeside hvor kommuneoverlege Leif har spilt inn en video som forklarer og begrunner situasjonen ytterligere.
 
Vennlig hilsen
Tor Jakob Reitan

Kommunedirektør Stjørdal

 

Les om Grønt Forsprang 2021