Nå blir det ellevill “juletrefest”

Tusen takk for innsatsen! Nå gjør "Stjørdalslaget" klar til storstilt gjenåpning med julefest der alle blir invitert.

Kake, ordfører rørt til tårer og faste håndtrykk er en kort oppsummering av Stjørdal kommunes pressekonferanse mandag 27. september.

Sammen har vi stått i dugnaden, og sammen skal vi feire gjenåpningen. Stjørdal kommune, Sparebank 1 SMN og Næringsforeningen i Værnesregionen har begynt arbeidet i programkomitéen med prosjektleder Ole Ivar Teigen i spissen. Det største juleønsket er å by opp til både sang og dans der Stjørdal skal skinne i vinterbelysning og yrende folkeliv.  

– Endelig blir det snart jul. Det blir viktig å inkludere alle. Vi skal sammen styrke følelsen av at det er fantastisk å bo i Stjørdal og styrke følelsen av at det er fantastisk å besøke Stjørdal, sier prosjektleder Ole Ivar Teigen.

Prosjektleder Ole Ivar Teigen, ordfører Ivar Vigdenes, kommunedirektør Tor Jakob Reitan og banksjef Lill Bente Totland smiler bredt. De gleder seg til å invitere til julefeiring.

Sett av 25. – 28.november 

I perioden 25. – 28.november blir det dager med liv og røre i sentrum med både gratiskonserter, julemarked og julenatt. Det skal vøre noe for barna, ungdommen og de eldre. Torsdag blir barnas dag med blant annet nissetog, fredag fortsetter markeringen med enda mer påfyll, lørdag blir det “fyrverkeri” med tenning av julegran, julegate og julemarked. Søndag blir det gratis avslutningskonsert med Nidarosdomens guttekor i Kimen. 

– Stjørdal har gode tradisjoner når det kommer til å arrangere og vi har godt gründerskap og et stødig næringsliv. Vi skal inkludere bredt, sier Teigen. 

Sparebank 1 SMN blir med på spleiselaget

Regionbanksjef Lill Bente Totland i Sparebank1 SMN er klar for å starte adventstida med liv og røre.

-Vi ønsker å gi noe tilbake til samfunnet. Vi vil ha liv og røre, at vi sosialiserer oss, at vi får fart på næringslivet, sier hun. 

Næringsforeningen i Værnesregionen er glad for å være med på laget når julefesten skal planlegges. For NiV er det viktig at næringslivet er med.

– Endelig går vi inn i en normal hverdag. Vi har et næringsliv som har stått på gjennom hele perioden, og som ser frem til å komme inn i en normalsituasjon uten restriksjoner, sier daglig leder Jon Uthus i NiV.

Det at Stjørdal velger jula som inngangsport til å markere gjenåpningen er ingen tilfeldighet. I fjor ble det gjort en felles innsats for å få på plass et nydelig juletre på torget i Stjørdal, og ambisjonen har hele tiden vært å toppe dette. Inngangen til advent i år vil derfor bære preg av flere dager med feststemning.

– Vi er glade for å kunne bruke sentrum som en møteplass og at vi kan invitere uten restriksjoner. Vi skal glede oss i lag til ei normal jul der vi skal legge lista lit  for kommende år. Vi har ventet lenge på dette. Både handelsnæringen og resten av næringslivet i Stjørdal skal være med på feiringa der hele Stjørdal skal tas i bruk, sier Uthus. 

Det er tydelig at idéene bobler over for hvordan Stjørdal skal markere gjenåpningen. Daglig leder Jon Uthus i NiV, regionbanksjef Lill Bente Totland og Margit Woldseth i Sparebank 1 SMN har mange tanker omkring gjenåpningsfesten.

Nå skal hverdagen tilbake, slik blir det kakefeiring av. Samtidig har planleggingen av storstilt julefest for hele Stjørdal startet. 

Sjekk ut Forsprangkonferansen 2021.