Solcellebedriften GETEK

Solen har stått opp, skaper strøm og arbeidsplasser. Prosjektingeniør Martin Brunstad Høydal kommer til Grønt Forsprang og snakker om utvikling, verdiskaping og næringspotensialet i regionen.

GETEK har 35 års erfaring med solenergi, batteri, vindkraft og totalløsninger. De første solcellepanelene ble solgt til hyttekunder allerede i 1976. I 1993 ble det første nettilknyttede solcelleanlegg i bolig installert (OL-landsbyen, Hamar). Og parallelt med dette har virksomheten erfaring fra utvikling av flere kombinerte løsninger for alternativ energi – der både sol, vind, aggregat og batterier benyttes.

Det er enkelt å selge billig – til det kreves kun tilgang til et produkt. Getek ønsker å vite hva som ligger bak produktet, eller hva som er inni. De tester de fleste produktene, har erfaring fra montasje, reparasjon, drift og feilsøking. I tillegg ødelegger GETEK også en god del produkter, for å finne ut hvor «grensen» går.


På årets Forsprangkonferanse vil Martin Brunstad Høydal fortelle om utviklingen til nå, hva sol tilfører av verdiskaping og potensialet i regionen.