Derfor velger lærlingen flere fagbrev

Marthe Elstad ville prøve noe nytt. Nå er lærlingen i ferd med å ta sitt andre fagbrev.

Marthe Elstad (25) startet nettopp læretiden sin hos Scandic Hell som resepsjonist. Hun har allerede tatt fagbrevet innen salg, men ønsket å prøve noe nytt.

-Jeg ville prøve meg innen reiselivsbransjen. Jeg har hatt praksis på hotell tidligere, og likte utfordringene, forteller Marthe. 

Hun mener at enda en fagbrev kommer til å se bra ut på papiret.

 – Jeg synes Scandic er veldig spennende hotell. Her er det mye gjester og aktiviteter. I tillegg tar jeg påbygg som privatist hos Trøndelag fylkeskommune, sier hun. 

Marthe tar sitt andre fagbrev i tillegg tar generell studiekompetanse. Hun trives som lærling i et hektisk arbeidsmiljø.

Hvorfor er det viktig å være en lærebedrift?

Det er flere gode grunner til å være lærebedrift.

Scandic mener det er viktig at flere skal ha mulighet til å skaffe seg en utdanning. Lærlinger er gode forbilder for bedriften, både bedriften og lærlingen lærer av hverandre.

– Det skaper et bra arbeidsmiljø når vi blander ungdommer og voksne i arbeidslivet. Scandic Hotell har nå ledige stillinger innen resepsjon, servering og kokk. De som som ønsker seg en lærlingplass burde komme innom å spørre. Mitt råd til lærlinger er å stille masse nysgjerrige spørsmål og vise interesse for faget, sier Arild. 

  • Scandic Hell har ledige lærlingplasser, les mer her

Fra fagbrev til hotelldirektør

Hotelldirektøren Arild Vollan har tatt fagbrev som kokk, og han forklarer at reisen sin til nå har vært helt fantastisk og lærerik.

– Jeg har vært nysgjerrig, tatt mange veier og har sagt ja til mange jobber. Jeg har også besøkt mange andre steder, og til slutt endte jeg opp som hotelldirektør for Scandic Hell, sier han.

Hotelldirektøreren er et godt eksempel på hvor smart det kan være å ha en allsidig bakgrunn. Det å tørre å si ja til muligheter som man får er en god erfaring. 

Les mer om lærlinger:

#ungkraft

Del din historie med oss. Fyll ut skjemaet nedenfor, og vi tar kontakt.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.