Derfor endret Ola yrkesvalg

Sommerjobben fikk Ola Stormo til å ta et nytt yrkesvalg. Det er aldri for sent å bytte retning. Nå trives han i hjembygda.

Ola hadde ikke tenkt å bli rørlegger da han valgte yrkesfag på Ole Vig videregående skole. Han startet på teknologi og industrifag, og var klar for å bli lærling. Lite visste Ola at en lokal bedrift skulle få han inn på andre tanker.

Ble “headhunta” av lokal bedrift

Det trenger ikke på å være for sent å bytte retning, selv om du har startet på et annet løp. Ola Stormo tok et nytt yrkesvalg.

På sommerjobb hos Meråker VVS fikk han tilbud om å ta lærlingtiden hos dem. Den lokale bedriften i Meråker var fornøyd med jobben han gjorde. Tilbudet fristet, og Ola sa ja. 

– Det jeg liker med jobben min er de variererte arbeidsoppgavene og utfordringene i rørleggerlivet. Jeg har gode kolleger her, sier Stormo.

Ola må jobbe to år lengere enn vanlige, siden han ikke har gått det riktige yrkesfag på skolen. Det blir også kalt for voksenlærling.

 

Trenger yngre håndtverkere  

For at Ola Stormo skal bli boende i Meråker, er et godt jobbtilbud viktig. Meråker VVS som har 10 ansatte, tilbød han muligheten, noe som gjør at Ola får innblikk i hvordan det er å være i en lokal bedrift i hjemkommunen. 

– Det er viktig å ha lærlinger i bedriften, fordi man får inn yngre håndtverkere og lokale folk som vil ut i arbeidslivet og trenger tidlig erfaring. Og det er ikke alltid like lett å vite hvilken vei man skal ta som ungdom sier Ola.

Lærling har lenge vært en upopulær vei å gå. Men ønsker du en sikker arbeidsplass i fremtiden bør du vurdere yrkesfaglig utdanning, fordi man starter arbeidslivet tidlig.

Derfor mener Ola det er lurt å velge fagbrev:

  • Man får lønn under utdanning
  • Mer erfaring og praksis
  • Lettere å skaffe seg jobb i framtiden
  • Lærlinger er også gode forbilder for bedriften og andre som sitter på skolebenken