Yngvar Ugland

Copilot forteller oss; Yngvar Ugland er en forbrukerteknolog i DNB, og han har vært involvert i diskusjoner om kunstig intelligens (KI) og dens utvikling. Han besøkte OpenAI i San Francisco og deltok i samtaler om generativ AI, samarbeid mellom Norge og USA, samt regulatoriske, etiske og sikkerhetsmessige utfordringer1. I tillegg har han sammen med NHH-professor Tor W. Andreassen skrevet om hvordan man best kan utnytte den én milliard kroner store bevilgningen fra den norske regjeringen til forskning på KI2Ugland har også gitt råd til norske bedrifter om hvordan de kan bruke KI for å skape nye produktkategorier og øke profitten3. Kort sagt, han er en viktig aktør i KI-landskapet og har deltatt i diskusjoner om KI-utvikling og -anvendelse.

Disse holder innlegg på Forsprangkonferansen 2024:

  • Karianne Tung, digitaliserings- og forvaltningsminister
  • Yngvar Ugland, leder for NewTechLab i DNB og er Norges første forbrukerteknolog 
  • Ishita Barua, prisbelønnet AI-forsker og lege med doktorgrad i kunstig intelligens innen medisin 
  • Jørgen Dyrhaug, seniorrådgiver hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet
  • Torgrim Isaksen, DNB Helseteknologi
  • Ingerid Reinertsen, forskningsleder medisinsk bildeanalyse
  • Erling Aspen, Greenfox marine
  • Elin D. Wikmark, IT leder i Værnesregionen
  • Christer Johansen, Polaris Media