Hvordan finansiere energiomstillingen?

Pia Christine Helland, SVP i Ocean Industries i DNB Bank kommer til Forsprang.

Banken finansierer grønn teknologi og selskaper i transisjon innen havnæringene. Helland skal fortelle om sine erfaringer på Forsprangkonferansen.

-Det kreves enorme investeringer globalt i fornybart innen 2030 om vi skal få verden til netto nullutslipp i 2050, sier Pia Christine Helland.

Bank- og finanssektoren er forventet å spille en viktig rolle i å finansiere investeringsbehovet, og DNB ønsker å være en pådriver for bærekraftig omstilling.

Pia Christine Helland har mer enn 20 års erfaring med å fasilitere og finansiere norske og internasjonale selskaper innen havnæringene. Nå jobber hun med å finansiere energitransisjonen på flere måter. Helland har flere års erfaring innen corporate finance fra Carnegie, Credit Suisse, First Boston og Deutsche Bank.

Helland er utdannet siviløkonom ved NHH med spesialisering innen finans og cand.jur fra UIB. Hun har også en master modul fra NHH knyttet til Sustainable Business Strategy.

Energismart Forsprang

Bli med på et “Energismart Forsprang”.

Blant foredragsholderne finner vi også Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO, Cristian Stav, Konsernsjef i NTE, Trygve Kvernland, konsernsjef i Tensio​, Hege Færø-Finnvik, COO i Hydro Havrand, Roger Sæther, prosjektleder i ASKO, Anne Sofie Ravndal Risnes, direktør for regionale planer Øst-, Midt- og Nord-Norge i Statnett, Tore Fløan, daglig leder i Ecopro, Dagmar Hagen, seniorforsker i NINA og Gunnel Fottland, direktør strategi og kommunikasjon i Enova.