Smaker fra Værnesregionen på Grüne Woche

Denne uken står en flott gjeng fra Værnesregionen på stand for Innovasjon Norge på Grüne Woche i Berlin. De markedsfører Norge og Trøndelag ved å snakke om vår fantastiske kulinariske region, selger smaksretter og god trøndersk drikke. 

Sammen knytter de sterke nettverksbånd seg imellom, som de tar med tilbake til Trøndelag.  Onsdag hadde de et viktig besøk fra den trønderske delegasjonen med ordførere, Statsforvalter, fylkeskommunen og andre næringsaktører fra Trøndelag. På selve åpningen den 18.januar var det en nasjonal næringsdelegasjon med landbruksministeren i førersete.

Trøndelag har vært er delt i to grupper under uken. Første gruppe på stand var fra åpningen fredag 18.januar – tirsdag 23. januar: Tommy Wikmark fra FrostaChips (Fjordchips) og Erik Johansen fra Lykkemat.

Gruppe 2 er på stand fra onsdag 24.januar-søndag 28.januar: Maren Stene fra Stene Gård, Grete Sørebø og Stein Sakshaug fra Ersgard og Marit Nestande fra Statsforvalteren. Ekstra gledelig var det at en ny generasjon var med på turen denne gangen; Tora Brun Andersen fra Klostergården og Ann Eline Stene fra Stene Gård.

I tillegg har kokkene fra Trøndelag laget 15 forskjellige smaksretter som de selger på stand. Fra Værnesregion er det råvarer fra Kilnes gård i Stjørdal, Berge gård og Lykkemat i Selbu, Per-Hansagarden i Tydal og Rågo, Viken Gartneri, FrostaChips og Stene gård på Frosta. Linn Hansen fra Kirkebyfjellet i Meråker måtte dessverre melde forfall denne gangen. 

Norge har en av de flotteste standene under denne uken og de har blitt besøkt av utrolig mange trivelige tyskere. Det pleier å være ca. 300 000 mennesker som besøker messen fordelt på 10 dager, så her gjør denne gjengen en super innsats for å vise fram vår fantastiske region.