LOKAL ENTREPRENØR MED KRAFTIG VEKST

MT Byggteknikk øker omsetningen så langt i år. Gjev kontrakt med Tensio betyr anseelse og annerkjennelse for entreprenøren fra Stjørdal.

Forrige uke startet byggingen på Sutterøy. Det er Tensio som har gitt hovedoppdraget til MT Byggteknikk. Entreprenør Torstein Iselvmo (i midten) ser frem til å bygge landets mest moderne strømstasjon.

Entreprenøren vokser og lander stadig nye kontrakter. Selv om koronatiden har vært krevende med tanke på tilrettelegging med tiltak på anleggsplassene, fortsetter tallene å øke i positiv retning for bygg- og anleggsvirksomheten MT Byggteknikk. Før ferien startet de byggingen av landets mest avanserte trafostasjon på Sutterøy som hovedentreprenør.


-Det har vært full fart hos oss hele tida selv om situasjonen har vært litt krevende. Vi har vunnet mange kontrakter, men jeg er likevel spent på fremtiden med tanke på den tida vi står i nå, sier Torstein Iselvmo.

Med smitteverntiltak har entreprenøren holdt hjulene i gang til tross for noe krevende forhold på anleggsplassen. 


-Vi har blant annet forskjøvet matpauser for å opprettholde avstandskravene, men vi er innstilt på det meste. Vi har kontraktfestet flere store jobber og brukt ressurser på å ivareta disse, sier han.

VIL LEMPE PÅ KRAV

MT Byggteknikk og begynner å få godt fotfeste, men det er én ting de ønsker å sette ekstra trykk på fremover. Værnesregionen er en region der det skjer mye, og der det er plass til et mangfold av entreprenører. Iselvmo ønsker at de lokale bedriftene skal ha mulighet til å levere anbud og vinne konkurransene i egen region.


-Vi mener at kravene for å kunne levere anbud til offentlige bygg og skoler bør lempes på. Vi har flere lokale entreprenører med mye kompetanse som er i stand til å utføre slike oppdrag. Vi samarbeider også med våre lokale konkurrenter der vi har behov for å bistå hverandre på ulike oppdrag, sier han.

Iselvmo har ett god råd til andre små og mellomstore bedrifter som ønsker å vinne kontrakter.


-Bruk god tid på anbudene og les nøye. Svar korrekt på oppgavene og ikke unnlat å svare på det som etterspørres. Du skal aldri ta lett på et anbud, sier han.

Trenger du å jobbe med utviklingstiltak? Les om hvordan du kan få bistand her.

VIKTIG OPPDRAG

Prislappen på den nye trafostasjonen på Sutterøy vil være på 80 millioner kroner, og MT Byggteknikk har hovedentreprisen med anleggene på Sutterøy og i Tunnsjødal  til rundt 60 millioner kroner.

-Disse oppdragene betyr veldig mye for oss. Slike byggeprosjekt er en annerkjennelse om at vi er en lokal aktør med kompetanse til å ta på oss større oppdrag med stor kompleksitet, sier Torstein Iselvmo.

Han sier at dette er prosjekt som vil gi virksomheten et kompetanseløft. Iselvmo understreker at anbudet vektla 40 % pris.

-For oss betyr det at vi er en bedrift som blir sett på som kompetente, sier han.

Det er nettselskapet Tensio som skal bygge strømstasjonene. Underentreprenører blir Contiga As, Tverås Maskin AS, NTE Elektro AS og ABS-teknikk AS. Trafostasjonen på Sutterøy skal betjene hele Stjørdalsdistriktet med strøm. Anlegget skal være heldigitalisert noe som forenkler styring og betjening. 

Les artikkelen om byggestarten i Stjørdals-Nytt

Les Bladets artikkel om landets mest avanserte trafostasjon.

KONTAKT NÆRINGSFORENINGEN:

Send oss gjerne tips på gode tiltak, som vi kan dele med våre medlemsbedrifter.

Gode tips sendes til  post@nivr.no

-Vi ønsker å bistå våre medlemmer som best vi kan. Har dere spørsmål eller behov for en prat, må dere ikke nøle med å kontakte oss, sier daglig leder Jon Uthus i Næringsforeningen i Værnesregionen.