Serveringsbransjen trenger deg
Serveringsbransjen har utarbeidet en 7-retters "smittevettmeny". Det er ingen skam å spise ute så lenge du følger gjeldende råd og tiltak.
Serveringsbransjen er hardt rammet av koronapandemien, og gjør det de kan for at gjestene skal føle seg trygge.
7-retters Smittevettmeny
- Det er ingen skam å spise ute
- Registrer deg når du kommer
- Spre matglede, ikke smitte
- Vertskapet er der for deg, lytt til det som blir sagt
- Bidra til lokal verdiskaping med gode matvaner
- Følg gjeldende råd og retningslinjer
- Serveringsbransjen trenger deg, fortell gjerne om din gode matopplevelse #tryggservering
Les artikkel i Stjørdals-Nytt: Spre matglede, ikke koronasmitte
Les artikkel i Bladet: Denne bransjen står sammen i en tøff tid
Gjeldende tiltak for serveringsbransjen
Det skal kun være servering av alkohol til de som får servert mat. Skjenkestopp kl. 22.00. Hvis du er ute og skal spise, skal det være minst én meters avstand mellom gjester utenfor samme husstand. Det skal være sitteplasser for alle gjester og kun bordservering av alkohol. Det skal registreres kontaktopplysninger til de gjestene som samtykker til det.
- *Merk, egen tiltak for arrangementer. Les alle gjeldende nasjonale tiltak her.
- Stjørdals siste tiltak som gjelder til 24. mars finner du her. Stjørdal har gått fra påbud til anmodning om at alle serverings- og skjenkesteder registrerer alle enkeltkunder ved ankomst. Butikker, kjøpesentre og andre utsalgssteder skal sørge for at det ikke er flere tilstede i lokalene enn at det kan holdes minst en meters avstand. Tillatt antall kunder i lokalet skal beregnes ut fra størrelsen på lokalet. Det skal om nødvendig gjennomføres vakthold for å sikre at kravet etterkommes
Se vår samleside med praktisk Covid-19 informasjon til bedrifter