– Grundig batterifabrikk-arbeid gir energi

Hvem har den beste tomta i byen? Stjørdal er videre i "batterifabrikk-finalen". Kommunen og Proneo har gjort et grundig stykke energigivende arbeid. Nå venter vi på boosten.

BATTERIFABRIKK: “Nå gjelder det å heie på Stjørdal” skriver Trønder-Avisa på lederplass torsdag 18.mars. Av 82 kommuner som leverte tilbud, gjenstår nå 20 kommuner med i kampen om å ha den beste tomta for batterifabrikk. Næringsforeningen i Værnesregionen mener det er viktig å stå sammen om det beste alternativet for Trøndelag.

Oversikt over tomteområdet sett fra vest. Bildet er hentet fra Stjørdal kommunes søknad

– Næringsforeningen håper at Trøndelag nå kan stå sammen, og gjerne slutter opp om alternativet på Frigården. At Stjørdal står igjen blant de 20, er et resultat av godt og grundig arbeid fra Stjørdal kommune der dem har svart ut alle kriterier som Equinor, Hydro og Panasonic etterspør, sier daglig leder Jon Uthus i Næringsforeningen i Værnesregionen (NiV). 

Han understreker at dette viser at beliggenhet er et stort fortrinn for de to trønderske nabokommunene, Stjørdal og Malvik,  som gjenstår i kampen om å ha den beste tomta for batterifabrikk.

Attraktiv, sentralt og nærhet til flyplass

Oversikten over plassering av tomt i Stjørdal kommune

– At Stjørdal gikk videre viser at det handler om å kunne levere på de kriterier som etterspørres av aktørene. Stjørdal er navet i den sterkeste bo- og arbeidsregionen i Trøndelag, har ferdig regulert tomt, kan levere på vann og strøm, og ligger nære hovedveier, jernbane, lufthavn og havn, sier prosjektleder Torhild S. Aarbergsbotten i Proneo (bildet).

 

Næringssjef Jorulf Husbyn i Stjørdal kommune sier de vil jobbe hardt for å fortsette å henge med i kampen.

– Vi er ikke overrasket over at vi fortsatt er med. Det vil være vanskelig å finne et sted som egner seg bedre når det kommer til kapasitet på nødvendig infrastruktur, tilgang til forskningsinstitusjoner og transportløsninger. Trondheimsregionen stiller sterkt på alle disse områdene, mener Husbyn, sier næringssjef Jorulf Husbyn i Stjørdal kommune til Trønder-Avisa.