Hopp til navigasjonHopp til innhold Hopp til bunnområde

Tydal, Stjørdal, Frosta og Selbu har kompensasjonsordningen klar

Den kommunale kompensasjonsordningen skal kompensere lokale virksomheter som er rammet av strenge smittevernstiltak.

Slik er fordelingen i Værnesregionen:

– Mange virksomheter rundt omkring i landet er svært hardt rammet av de skjerpede smitteverntiltakene som ble innført på nyåret. Det er kommunene som kjenner det lokale næringslivet best og vet hvor skoen trykker. Disse pengene skal fordeles på en rask og enkel måte, slik at bedrifter som ligger med brukket rygg vil kunne komme seg igjennom krisen, sier Linda Hofstad Helleland, distrikts- og digitaliseringsminister.

De økte midlene til kommunene kommer i tillegg til de 250 millioner kronene regjeringen bevilget til støtte for lokalt næringsliv i desember 2020.

STJØRDAL: Ordningen skal kompensere de lokale virksomhetenes kostnader eller tap som følge av smittevernstiltak og nedstengning, og er beregnet på reiselivs-, arrangements og serveringsnæringene, og andre virksomheter som av ulike grunner faller utenfor generelle kompensasjonsordninger.

Nyttige lenker som gjelder Stjørdal:

Dette er den nye kompensasjonsordningen

Kommunene i Værnesregionen får over 3,7 millioner kroner i ekstra koronastøtte. Virksomheter som er rammet av lokale eller nasjonale smittevernstiltak kan søke.
 
Det deles ut nye midler til kommunale næringsfond i forbindelse med bedrifter som er hardt rammet av Covid-19. Trøndelag får 45 millioner kroner ekstra. Du kan se hele fordelingen på nt24.no.
 
Stortinget bevilger 1,75 milliarder kroner til kommunene, slik at de kan kompensere lokale virksomheter som er rammet av nasjonale eller lokale smitteverntiltak.