STÅR KLARE MED KREATIV KOMPETANSE

Eventbyrået jobber med utvikling og gode idéer. Selv om inntektene har rast bort, er Evento fast bestemt på at kompetanse overvinner koronakrisen.


KREATIV KOMPETANSE: Evento Norge AS måtte endre på alt i krevende tider. Her seiler de på Nidelven og arrangerer korona-konsert- Foto: Eir-Jørgen Bue.

Det står  ikke på kompetanse og kunnskap, men koronasituasjonen setter mye på spill. Det har vært tøffe tak, selv om Rolf Teigen helst vil være så positiv som han klarer, har situasjonen preget bedriften sterkt. Evento er en av virksomhetene som faller utenfor kompensasjonsordningen. Plutselig ble alle arrangementer avlyst, utsatt eller satt på vent.

– Vi skulle utenlands med flere grupper, men alt bråstoppet. Vi måtte snu om på alt og komme oss i dialog angående flybilletter og hotellovernattinger som var forhåndsbooket, sier daglig leder Rolf Teigen i Evento Norge AS.

 IVERKSATTE TILTAK

Konferanse i Hell Amfi før koronakrisen. Foto: Evento Norge AS

Selskapet gikk i dialog med bankforbindelsen sin om situasjonen. Brevet til banken ble tatt alvorlig og tatt med videre til bankens kriseteam. Permitteringer ble nødvendig. Evento står uten inntekter, men håper at noen av deres større arrangement lenger frem i tid ikke blir avlyst selv om det trolig blir begrensinger i hvordan de kan gjennomføres. Kreative digitale løsninger er Evento gode på, og her har byrået mye å bidra med. Det samme gjelder gjennomføring av arrangement med fysisk oppmøte som er i tråd med retningslinjene for smittevern. Evento kan arrangement, og de står klare til å bistå med sin kompetanse.

GIR IKKE OPP

Arrangement på Hjelseng gård før koronatiden. Foto: Evento Norge AS

Selv i en tøff periode har medarbeiderne i det kreative selskapet fortsatt å møte hverandre én gang i uken. De nekter å la gode idéer gå til spille.

-Vi fikk kjemperespons da vi arrangerte konsert på lekteren til Den Gode Nabo på Nidelven for noen uker siden, forteller Teigen.

 Lekteren som skulle slepes tilbake til restauranten ved Bybrua etter vinterlagring, ble scene for underholdning i Trondheim. Sammen med noen sponsorer lagde eventbyrået en opplevelse som ble filmet med drone og sendt direkte, og som trygt kunne følges minutt for minutt både digitalt og med god avstand i byen. Teigen og crewet har flere gode idéer på lager, men mangler finansiering for å gjøre idé til handling.

Her kan du se turen på Nidelven minutt for minutt

SAVNER DEN GODE KLEMMEN

Samfunnet er i en gradvis gjenåpning. Mange bedrifter står klare til å ønske deg velkommen tilbake med gode smitteverntiltak. Selv om de ikke er pålagt å stenge, uteblir de viktige kundene og Evento oppfordrer til å bruke en kompetent arrangør til å bistå sommerfesten.

-Det blir fort slik at en tenker at en skal klare alt selv, men vi står her beredt til å bistå med vår kompetanse og erfaring. Vi har bare én sjanse til å levere og benytter profesjonelle folk til alt, sier Teigen.

Rolf påpeker videre at det ikke vil være en merkostnad for bedriftene å benytte eventbyrået.

-Det er ikke billigere å gjøre det selv ved å ta folk ut av sine daglige oppgaver for å planlegge, finne lokasjoner og forhandle fram priser som «varer» de ikke til daglig kjøper inn. Dette er vår Evento sin profesjon, sier Teigen.

Han sier det finnes mange muligheter til å arrangere en begivenhet i trygge omgivelser, enten det skulle være på et laksevald, Teveltunet eller Hellstranda.

-Det er klart jeg savner den gode klemmen, men vi er rustet og forberedt til å ta på oss å arrangere i henhold til de retningslinjene som foreligger, sier han.

Les også: Ny styreleder i NiV

Utviklingsprosjekter for bedrifter

KONTAKT NÆRINGSFORENINGEN:

Send oss gjerne tips på gode tiltak, som vi kan dele med våre medlemsbedrifter.

Gode tips sendes til  post@nivr.no

-Vi ønsker å bistå våre medlemmer som best vi kan i denne krevende perioden vi er i. Har dere spørsmål eller behov for en prat, må dere ikke nøle med å kontakte oss, sier daglig leder Jon Uthus i NiV.

Se kontaktinformasjon til oss alle her