Her er årets julestjerne

I veksthusene til Vikans Gartneri blomstrer både salget og en melkevei med julestjerner. Det glitrer for bransjen som har gjort blomster til årets klem.

Vikans Gartneri har det travelt med å sette sammen juledekorasjoner i et veksthus som bugner av julestjerner.

135 000 julestjerner venter på reisen til sitt nye julehjem. Blomsterforhandlere i Trøndelag og Nord-Norge skal fortløpende forsynes med årets juleblomster. Vår medlemsbedrift Vikans Gartneri sikter høyt med årets salg hvis alt går som de ønsker seg til jul. Så lenge virksomheten unngår å måtte stenge ned på grunn av karantene, så vil omsetningen fortsette å blomstre ut året.

Les om medlemskap i Næringsforeningen i Værnesregionen(NiV)  her.

Det er full fart hos Vikans Gartneri som skal levere julestjerner og andre blomster til forhandlere i hele Trøndelag og Nord-Norge før jul.

Etter en tøff start med permitteringer har salgstallene snudd og inntjeningen bokstavelig talt beveget seg i retning stjernehimmelen. For er det et sted du finner juleglede akkurat nå, så er de i et bugnende veksthus med julestjerner og julemusikk på høyttaleren.

-Vi har 11 veksthus i Stjørdal og 3 på Levanger. Vi skulle gjerne hatt plass til flere, men mangler arealer. Vi fyller på produksjonen med underleverandører, men vet at vi har potensiale til å fylle på med enda mer lokal produksjon dersom vi hadde hatt mer plass, forteller  Lars Vikan.

Julestjerner til Lofoten

En av årets nyheter er julestjerner med runde kronblader som har fått navnet “Mikke Mus”

Vikans Gartneri er dominerende med sitt utvalg av blomster i Midt-Norge. Jula er en av veksthusbransjens høytider ved siden av sommer og påske. Denne julen opplever Lars Vikan at salget øker jevnt i hele regionen.

-Vi er helt i starten på julehandelen, men vi opplever økning i alle våre soner. De neste to ukene skal store mengder med blomster ut i Trøndelag og helt nord til Lofoten. Vi har tre store dager i uken der det går flere lastebiler ut med våre lokalproduserte blomster, foreller Vikan.

Trondheim er det desidert største markedet for virksomheten som har hovedproduksjonen i Stjørdal. Men tusenvis av årets lokale julestjerner skal pryde hjem langs hele kysten oppover til Lofoten og Vesterålen.

De neste dagene går det mange lastebillass med julestjerner og andre blomster ut fra veksthusene i Stjørdal.

– Det er alltid spennende for hver fredag oppdaterer vi nettbutikken vår. Vi er nødt til å være i forkant og forutse hva forhandlerne ønsker å selge videre. Det hender seg vi tar inn noen kuriositeter vi tror kommer til å selge, og det blir fort tomt i nettbutikken vår, sier Lars Vikan.

Trender og utvikling er viktig i bransjen, og noen årets julenyheter vil du kunne finne rundt omkring i butikkhyllene.

-Vi har blant annet en julestjernevariant med runde kronblader som vi kaller Mikke Mus og rød julestjerne med prikker som har fått navnet Skystar, forteller han.

Det er alltid spennende å se om nykommerne slår an. Hvis de gjør det, kan det godt hende de er i produksjon til neste jul også.

Les flere NiV-nyheter her: